17 Mayıs 2014 Cumartesi

Kuru bamya çorbası tarifi

MALZEMELER
  • 100 gr. küçük doğranmış koyun eti
  • 25 gr. kuru bamya
  • 1,5 kaşık margarin
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru bamya çorbası tarifi hazırlanışı:

  • Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
  • Ovduktan sonra bir borcam tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
  • 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
  • Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.
  • Bir başka borcam tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar margarinle kavurun.
  • Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
  • Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.
  • Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
  • Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

beğendim :)