
MALZEMELER
- 100 gr. küçük doğranmış koyun eti
- 25 gr. kuru bamya
- 1,5 kaşık margarin
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuru bamya çorbası tarifi hazırlanışı:
- Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
- Ovduktan sonra bir borcam tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
- 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
- Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.
- Bir başka borcam tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar margarinle kavurun.
- Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
- Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.
- Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
- Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
beğendim :)