23 Mayıs 2014 Cuma

 Biberli Cevizli Ekmek






Cevizli Biberli Ekmek Tarifi


Malzemeler

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 1 su bardağı ceviz ( küçük parçalanmış)
  • 150 gr beyaz peynir
  • 100 gr taze kaşar(isteğe bağlı)
  • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kekik, karabiber, kırmızı biber, kimyon
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir fiske tuz

Hazırlanışı

  • Bütün malzemeleri bir kabın içinde yoğurun.
  • Ekmek hamurunu dikdörtgen şeklinde açın.
  • Malzememizi hamurun içine koyun
  • Önce yan tarafları kapatın.
  • Sonra hamuru  rulo şeklinde sarın.
  • Üzerine ayçiçek yağı sürüp 180 derecedeki fırında verin.
  • 35-40 dakika sonra fırından alın.
  • Fırından alınca hamurun üzerine su sürün.
Önemli not; Bütün malzemeler çiğden konuyor.Soğanın çiğden konulması ayrı bir tat katıyor. Yumurta akı ise peynirlerin dağılmaması için.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

beğendim :)