Biberli Cevizli Ekmek
Malzemeler
- 1 adet ekmek hamuru
- 1 su bardağı ceviz ( küçük parçalanmış)
- 150 gr beyaz peynir
- 100 gr taze kaşar(isteğe bağlı)
- 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kekik, karabiber, kırmızı biber, kimyon
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Bir fiske tuz
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri bir kabın içinde yoğurun.
- Ekmek hamurunu dikdörtgen şeklinde açın.
- Malzememizi hamurun içine koyun
- Önce yan tarafları kapatın.
- Sonra hamuru rulo şeklinde sarın.
- Üzerine ayçiçek yağı sürüp 180 derecedeki fırında verin.
- 35-40 dakika sonra fırından alın.
- Fırından alınca hamurun üzerine su sürün.
Önemli not; Bütün malzemeler çiğden konuyor.Soğanın çiğden konulması ayrı bir tat katıyor. Yumurta akı ise peynirlerin dağılmaması için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
beğendim :)