İskender kebap veya İskender döner, Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi Döner olsa da, İskender'i İskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındakiyoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Ayrıca, İskenderin eti herhangi bir dönerin etinden farklıdır.İskender kebabının yapıldığı et Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilir. İskender etinin yağı daha az olur. Kullanılan domates sosu ve yoğurt da kaliteyi çok etkilemektedir.
Paylaşacağına ısmarla da yiyelim selmancım :)
YanıtlaSilBursa'da iskender yemeyen biri iskender yedim diyemez. Burdaki hazır iskenderlere iskender demek bile ayıp gibi geliyor Bursa'dakinden sonra..
YanıtlaSil