20 Mayıs 2014 Salı

                         
 SU BÖREĞİ :)

                    

  • Kırşehir yöresine ait bir börek olup, tüm Anadolu'da değişik şekillerde yapılmaktadır.
  • Bol yumurta ile yoğrulan normal sertlikteki hamurlar el dolduracak büyüklükte bezilenir.
  • Bir süre dinlendirilen bezelenmiş hamurlar açılarak normal yufka büyüklüğüne getirilir.
  • Daha sonra büyük bir kazanda kaynatılan suyun içinde 2-3 dakika tek tek pişirilerek tabanı sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye döşenir.
  • 4-5 kat yufkanın üzerine hafif ateşte yağda kavrulmuş maydonozlu kıyma ya da peynirle yapılan harç dökülerek tepsinin her tarafına yayılır.
  • Sonra üzerine 4-5 kat daha yufka konularak ateşte kızartılır.
  • Dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

beğendim :)