19 Mayıs 2014 Pazartesi

Tenekede tavuk. Harika bir lezzet


TENEKEDE TAVUK  :))




Malzemeler
  • 1 adet orta boy tavuk
  • 3-4 patates
  • 3-4 soğan
  • Tuz
  • Tavuğu kapatabilmek için 1 adet teneke :)








Hazırlanışı
Öncelikle 30-40 cmlik kazığı toprağa iyice yerleştiriyoruz sonra etrafını eşeliyoruz patateslerimizi ve soğanlarımızı koymak için, en son olarak tuzla ovduğumuz tavuğumuzu kazığa yerleştiriyoruz. Üstünü teneke ile kapatıyoruz, yavaş yavaş yaktığımız ateşle yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
NOT: Tavuğun içi iyi pişsin diye bıçakla çizdim.
Harlı ateşte pişirirseniz eğer tavuğun dışarı kızarır içi çiğ kalır.
Tenekemiz iyice kapansın diye üzerine ağırlık ya da taş koyabilirsiniz

1 yorum:

  1. çok lezzetli oluyor ya , eve gittiğimde yapmayı planlıyorum her seferinde ama hep unutuyorum :))

    YanıtlaSil

beğendim :)